despre noi
Iulian Bogaciev – initiatorul acestui sistem educational – este absolvent al Institutului de Arta “N. Grigorescu” Bucuresti, sectia design. A lucrat o scurta perioada de timp in invatamant, fiind profesor de desen, desen proiectiv si design, la liceul de arta “N. Tonitza”. Ulterior, a lucrat ca graphic designer si art director, in presa si publicitate, in industria jocurilor video, iar in paralel, ca freelancer.A inceput studiul artelor martiale – karate shotokan – in 1982, sub indrumarea primului sau sensei, Adrian Paica, continuand sub indrumarea maestrilor Frederico Tavares – 6 dan si Florentin Marinescu – 8 dan. Din 1990 pana in 1996 a participat la competitii interne si internationale, in care s-a clasat pe primele locuri. In 1992 a primit centura neagra 1 dan, de la Shihan Hitoshi Kasuya, in prezent avand gradatia 3 dan karate-do. In anul 2ooo a fost initiatorul si editatorul revistei “Martial Art”, un proiect de renume pe piata romaneasca de profil.
In anul 1980 descopera Go-ul, dar pentru o lunga perioada de vreme este doar o activitate ocazionala, de divertisment. In 1995, sensei Radu Baciu ii reaprinde interesul pentru GO si incepe sa fie prezent in activitatea si competitiile de Go, implicandu-se in activitatile Federatiei Romane de GO si obtinand in anul 2010 diploma de instructor.
Claudia-Maria Iluti – profesor de educatie plastica si artistica la un colegiu renumit din capitala si metodist de specialitate, are o vechime de aproape cincisprezece ani in domeniul educatiei si invatamantului. Este absolventa a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sectia de Pictura monumentala – Arta Murala si Pedagogia Artei. In perioada facultatii a participat la expozitii in strainatate, in tara si in Bucuresti. Pe parcursul anilor urmatori, concomitent cu profesia pedagogica a colaborat si ca grafician cu diferite edituri specializate in literatura pentru copii; are publicate nenumarate ilustratii in reviste si carti de povesti pentru copii. In clubul nostru ea este consilierul nostru pe probleme de educatie si psihologia copilului.
Cezar Cristea – ofițer de poliție, profesor de sport, maestru emerit al sportului. Incepe activitatea sportivă în 1980 cu domnul Dan Stuparu (7 Dan Shotokan-Fudokan) și continuă să practice sub îndrumarea domnilor Sabino Frederico Tavares (6 Dan Wado Ryu), Florentin Marinescu (8 Dan Karate, 8 Dan Ju Jutsu) și a unor recunoscuți maeștri internaționali, cel mai important dintre aceștia fiind Teruo Terukazu Kono (8 Dan Wado Ryu, 8 Dan Shindo Yoshin Ryu Ju Jutsu Kempo).Deţinător al Centurii Negre 4 Dan în Karate, Kobudo şi Unifight, Cezar Cristea a dominat categoria sa de greutate între anii 1990-1995, fiind posesorul unui palmares sportiv impresionant. Acesta include numeroase titluri de campion național și internațional, dublu vicecampion european, un loc 3 în campionatul mondial, precum și alte numeroase distincții în competițiile de profil.
Licenţiat în ştiinţe ale mişcării, sportului şi educaţiei fizice, cu dublă specializare în arte marţiale şi gimnastică aerobică, Cezar Cristea este antrenor principal al lotului reprezentativ de Karate al Ministerului Administrației și Internelor, președinte al Consiliului Central al Antrenorilor din cadrul Federației Române de Unifight și expert al Centrului de Arte Marţiale şi Studii Asociate din cadrul Universităţii din Bucureşti.
Publicații: Wado Ryu Karate Do, Calea Armoniei – Kumite, Editura Ministerului de Interne, 1998, Wado Ryu Karate Do, Calea armoniei – Kumite / Kata, Editura Allfa, Bucuresti, 2000, Artele marțiale japoneze între educație și artă. Filozofia și metodica acțiunii, Editura Universității din București, București, 2010.
Radu Botezat-Antonescu – absolvent al Facultatii de Psihologie Universitatea Titu Maiorescu, 2006. Master in Psihoterapii Psihanalitice la Universitatea Hyperion 2007-2009, absolvent al cursurilor de formare in Terapia Centrata pe Client/Persoana (Carl Rogers) 2006-2010, iar in prezent profeseaza ca psiholog clinician practicant.A inceput sa joace Go prima oara in vara lui 2003. Pana in prezent a participat la 27 de turnee de Go, fiind clasat actualment pe pozitia 1006 in clasamentul european cu rangul de 1 dan amator.
Dupa Cupa Domenii-Web 2003 a inceput sa frecventeze sediul proaspetei infiintate Asociatii Saijo, unde a avut oportunitatea sa studieze sub indrumarea lui Sensei Radu Baciu, Sensei Catalin Taranu si alti jucatori de top ai Romaniei pe o durata de aproximativ cinci ani, ajungand, datorita acestora, la nivelul de 1 dan intr-un an si jumatate. Pe parcursul acestei perioade s-a implicat in organizarea diferitelor activitati de promovare, organizare si arbitrare a jocului de GO (Nijikon, Otaku Festival, cursuri de initiere la diferite scoli si licee, diverse evenimente culturale)
Din anul 1994 se antreneaza in sala maestrului Paica Adrian, primul sau mentor fiind Budai Francisc. In anul 1996 ia contact cu stilul Goju Ryu si incepe specializarea in formele stilului Goju Ryu cu maestrii Cozma Adrian si Suciu Gabriel practicand atat forma traditionala Okinawa, cat si forma Goju Kai.
Participa la multiple stagii de pregatire cu maestrii Gerd Rebicek, Suciu Gabriel, Leo Lipinski, Seiichi Fujiwara si Goshi Yamaguchi.
Absolvent al cursurilor Scolii Nationale de Antrenori – specialitatea Karate – este numit antrenor calificat Categoria a 3-a.
A inceput sa lucreze cu copii din 1998 – fiind instructor. Apoi, ca antrenor, cu elevii in cadrul clubului Olimpia – condus de shihan Cozma Adrian – s-a dedicat mai ales initierii micilor practicanti.